Behandling av aknearr

Sliter du med arr etter akne? Er du nysgjerrig på hvordan vår behandling fungerer? Her finner du det du trenger å vite!

Akne(kviser) er betente talgkjertler i huden som i noen tilfeller gjør så stor skade i huden at det dannes arr når huden repareres. Arrene er gjerne rødlige i reperasjonsprosessen når betennelsen dempes. Arrvev er mindre elastisk enn normal hud og vil derfor ha effekt av PicoSure laserbehandling som øker elastiteten.

Atrofiske arr fremstår gjerne som flate og tynne, eller som små søkk i huden. Disse arrene gir behandlingen vår gode resultater på da vi øker kollagenproduksjonen. Hypertrofiske (og keloide) arr er vanskelige å fjerne helt, men behandlingen kan dempe arrene betraktelig. Noen ganger kjennes huden helt glatt ut, men det er en pigmentforandring der det har vært en skade. Brune flekker (postinflammatorisk hyperpigmentering/PIH) lar seg fjerne med vår laserbehandling, mens der det er tapt pigment og huden fremstår helt hvit(hypopigmentering) vil ikke laserbehandling kunne få pigmentet tilbake.

Vi har god erfaring med å fjerne arr atter akne, og ser at de aller fleste har en arrtype som fint lar seg fjerne eller synlig forbedre!

Antall behandlinger og forventet resultat

Før vi går i gang, begynner vi med en konsultasjon der vi kan se nærmere på huden og legge opp en behandlingsplan. Her bruker vi også en hudscanner som avdekker skader i dypere hudlag, akne bakterier og viser eventuell inflammasjon. Det gir oss et bedre grunnlag for å vurdere hvor mange behandlinger du trenger.

Antall behandlinger kommer an på typen arr, plassering, hudtype og din naturlige kollagen- og elastinproduksjon. Alder og ytre påvirking spiller derfor en rolle hvor rask og god efekten blir. Vi ser at de aller fleste med atrofiske arr får et godt resultat på 3-4 behandlinger. Større arrdannelser krever gjerne 5-6 behandlinger. PIH kan forsvinne på 1-4 behandlinger, alt etter hvor dypt i huden pigmentet sitter.

Røde prikker forsvinner gjerne av seg selv når betennelsen er over, men laserbehandlingen fremskynder denne prosessen. Arr som er reparert med vår laserbehandling, kommer ikke tilbake. Vi fjerner ikke aktive kviser, men kunder med aktiv akne kan få behandling på arrene. Stort sett vil det lønne seg å vente med behandling til man ikke får nye kviser, da utbruddene kan lage nye arr. Ved voksenakne opplever mange kunder at laserbehandlingen demper nye utbrudd, og tar derfor behadnling under aktive akneutbrudd. Hva som passer for hver enkelt blir vurdert sammen med sykepleieren du møter i klinikken.