Spørsmål og svar

Her finner du svar på spørsmålene vi ofte mottar.

Om du ikke finner svaret på det du lurer på, kan du gjerne ta kontakt med oss!

Generelt om laserbehandling

Gjør det vondt å bli behandlet med laser?

PicoSure-laser produserer en intens lysstråle som absorberes av fargepigmenter i huden. Behandling med laser på hud kan for noen føles litt ubehagelig som stikking eller varme. Denne følelsen kan vedvare en noen få timer etter behandling, og kan sammenlignes med solbrenthet. Selve laserbehandlingen tar bare noen få minutter. De fleste kunder velger å gjennomføre den uten noen form for lokalbedøvelse.

Vi kjøler ned det aktuelle området med kald luft for å gjøre behandlingen og tilhelingen mer skånsom og effektiv. De som har forsøkt den tradisjonelle Q-Switch laseren opplever PicoSure-laseren som betydelig mer skånsom.

Opplevelsen av å fjerne en tatovering med laser er veldig individuell. Plassering og tetthet i blekket kan påvirke opplevelsen. Man sammenligner følelsen gjerne med et strikk som strammes og slippes mot huden. 

 

Fjerne tatovering

Hva er PicoSure?

PicoSure®-laseren regnes som en revolusjon innen laserteknologi for trygg og effektiv tatoveringsfjerning. PicoSure bryter opp tatoveringen slik at kroppen kan frakte bort fargestoffet. Pigmentet og vevet rundt blir ikke tilført vesentlig varme, noe som gjør behandlingen raskere og mer skånsom enn ved tradisjonell Q-Switch-laser (nanosekund-basert). Dette reduserer risikoen for bivirkninger. PicoSure-lasen har like gode resultater på alle farger, også blå og grønne pigmenter.

Les mer om vår teknologi her

Hvordan kan jeg fjerne min tatovering?

Det mest vanlige er å fjerne tatoveringer ved bruk av laser. I dag brukes det gjerne såkalt tradisjonell Q-Switch-laser, mens Eraze som de første i Skandinavia kan tilby en mer effektiv, skånsom og trygg behandling gjennom en ny generasjon picosekund laserteknologi PicoSure®. Noen velger også å legge en ny tatovering oppå den gamle. Hos Eraze kan vi blekne tatoveringen gjennom noen få behandlinger slik at det er enklere å legge ny tatovering over.

Hvor mange behandlinger trenger man for å fjerne tatoveringen?

Det er en rekke faktorer som spiller inn på hvor mange behandlinger som kreves, blant annet tetthet i blekket, hudtype og plassering på kroppen. Hos oss kan du sende inn et bilde eller komme for en gratis uforpliktende konsultasjon for vurdering av tatoveringen.

Effektiviteten til vår PicoSure® -laser gjør at vi normalt vil bruke fra en tredjedel til halvparten av antall behandlinger man ville behøvd ved tatoveringsfjerning med tradisjonell behandling med Q-Switch-laser. Gjennomsnitt er 6-8 behandlinger.

Hvor lenge varer en behandling?

Selve behandlingen med laseren varer kun noen få minutter, med variasjoner avhengig av størrelsen på tatoveringen. Vi vil alltid gå gjennom behandlingen i forkant, samt gi retningslinjer for etterbehandling.

Vil tatoveringen forsvinne helt?

Picosure®-laseren oppnår mye bedre resultat på alle farger enn noen annen laser for fjerning av tatoveringer. Det gjelder også kunder med tatoveringer som tidligere er blitt behandlet av tradisjonell Q-switch-lasere, uten at man har i oppnådd det resultatet man ønsker. Vi har god erfaring med å få bort restene av blekk hvor behandlingen har stoppet opp andre steder. I noen tilfeller kan pigmentet i huden der tatoveringen er blitt fjernet fremstå lysere enn huden rundt slik at det kan se ut som en «spøkelsestatovering». Over tid vil pigmentet stort sett komme tilbake.
Mer om resultater »

Hva koster det å fjerne en tatovering ved bruk av laser?

Kostnaden for å fjerne en tatovering utgjøres av prisen per behandling og hvor mange behandlinger man trenger.

 • Prisen per behandling bestemmes ut fra hvor stor tatoveringen er.
 • Antall behandlinger bestemmes utfra ulike faktorer som:
  • Tetthetet av blekk
  • Plassering på kroppen
  • Hudtype
  • Hvor lenge man har hatt den
  • Om den er laget av en profesjonell tatovør eller amatør

Effektiviteten til PicoSure® gjør at vi normalt vil bruke fra en tredjedel til halvparten av antall behandlinger man ville behøvd med tradisjonell Q-Switch. Færre behandlinger betyr at du som kunde betaler en langt lavere totalpris, selv om hver enkelt behandling skulle være dyrere.
Mer om pris »

Kan man beregne en eksakt pris på forhånd?

For å vurdere en tatovering bruker vi den internasjonale normen Kirby-Desai Scale som blant annet kategoriserer tatoveringer ut fra størrelse, farger, hudtype og tettheten av blekk. Erfaringer fra over 20 000 behandlinger gjør at vi har gode kunnskaper om hva som kreves for å få gode resultater.

Gjennom en personlig og grundig konsultasjon i våre lokaler kan vi gi deg et estimert bilde av hvor mange behandlinger som kreves og til hvilken pris. Bestill personlig konsultasjon »

Om du bare ønsker et enklere og uforpliktende estimat på hva det vil koste å fjerne din tatovering hos Eraze, kan du også sende oss et bilde av tatoveringen sammen med en beskrivelse av størrelse og når og hvor du tok den. Send inn bilde av din tatovering »

Hvordan velger jeg riktig klinikk og hva slags klinikker utfører fjerning av tatoveringer?

Flere ulike aktører tilbyr fjerning av tatoveringer i Norge i dag:

 • Laserklinikker
 • Skjønnhetsklinikker
 • Hudklinikker
 • Tatoveringsinstitutter som ønsker å utvide sitt tilbud
 • Private sykehus

Som kunde bør du gå til den/de klinikkene som har det mest oppdaterte, effektive og trygge utstyret og som har mest erfaring i å bruke det. Du bør også undersøke om det er autorisert helsepersonell som gjennomfører behandlingen. Kombinasjonen av rett utstyr og kompetanse er den beste garantien for en effektiv og skånsom behandling, med godt resultat uten uønskede bivirkninger. Det er viktig å være klar over at det finnes eksempler på feilbehandlinger som følge av bruk av mangelfullt utstyr og der prosedyrer ikke er fulgt. I verste fall kan det medføre infeksjoner, hudskader med påfølgende arr og/eller pigmentflekker.

Dersom du har fargetatovering bør du velge klinikken som har mulighet og utstyret til å fjerne disse fargene.

Les mer om valg av klinikk her »

Kan laserbehandlingen etterlate arr eller gi andre bi-effekter?

Det er svært liten risiko for arr av denne typen laserbehandling. Eraze bruker PicoSure® laser som tilfører mindre varme til behandlingsområdet enn de tradisjonelle Q-Switch-laserene. Det gjør prosessen mye mer skånsom, samtidig som det reduserer muligheten for arr og pigmenteringer.

Mer om sikkerhet »

Hvor lenge må man vente mellom behandlingene?

Vi anbefaler at det går ca 6 uker mellom hver behandling. Effekten etter hver behandling vil vare i minst 10-15 uker etter behandling. Hvor mange økter som kreves avhenger blant annet av hva slags type tatovering du har, hvor på kroppen tatoveringen er plassert, hva slags hudtype du har og tettheten i blekket. Du kan sende oss et bilde av tatoveringen din så kan vi gi deg en tilbakemelding på estimert antall behandlinger og pris.

Send inn bilde av din tatovering »

Hva slags etterbehandling er nødvendig?

Hos Eraze får du utdelt retningslinjer for hvordan du skal sikre en raskest mulig tilheling. Hold området rent og fuktig under tilhelningen. Vi anbefaler en fet parfymefri krem/ salve, som for eksempel Helosan eller vaselin. Unngå direkte sol på det behandlede område i hele behandlingsperioden. Bruk solkrem med høy faktor eller dekk til ved hjelp av klær eller tape.

 

Fjerne pigmentflekker

Hva er PicoSure?

PicoSure®-laseren regnes som en revolusjon innen laserteknologi for trygg og effektiv fjerning av pigmentflekker. PicoSure sender laserenergi til pigmentflekken og eliminerer denne uten at pigmentet og vevet rundt blir tilført vesentlig varme, hvilket reduserer risikoen for bivirkninger.

Hvordan kan jeg fjerne min pigmentflekk?

Det mest vanlige er å fjerne pigmentflekker ved bruk av fraksjonell laser, IPL, ”peeling» og kremer. I dag brukes det gjerne såkalt IPL, mens Eraze som de første i Skandinavia kan tilby en mer effektiv, skånsom og trygg behandling gjennom en ny generasjon laser PicoSure® som baserer seg på picosekund-teknologi.

Hvor mange behandlinger trenger man for å fjerne en pigmentflekk?

Å fjerne en pigmentflekk krever normalt bare 1-3 behandlinger med PicoSure®.  I mange tilfeller er det nok med 1 behandling. Mørke, dype og store pigmentflekker kan i noen tilfeller kreve flere behandlinger. Dette vil vi i så fall avdekke før vi begynner behandlingen gjennom en påkrevd personlig konsultasjon der du møter autorisert helsepersonell.

Hvor lenge varer en behandling?

Selve behandlingen med laseren varer kun noen få minutter, med variasjoner avhengig av størrelsen på pigmentflekken(e) eller det området som skal behandles. Under konsultasjonen får du en gjennomgang av behandlingen og retningslinjer for etterbehandling. Total tid inklusiv gjennomgang før og etter er estimert til 20 minutter. Vi vil selvsagt også besvare spørsmål du eventuelt har under konsultasjonen.

Vil pigmentflekken forsvinne helt?

En pigmentflekk behandlet med vår laserteknologi blir normalt fjernet helt i løpet av bare 1-3 behandlinger.  I mange tilfeller trenger man ikke mer enn 1 behandling. Spesielt mørke, dype og store pigmentflekker kan i noen tilfeller kreve flere behandlinger, men dette vil vi i så fall avdekke før vi begynner behandlingen gjennom en personlig konsultasjon der du møter autorisert helsepersonell.

Mer om resultater »

Hva koster det å fjerne pigmentflekker ved hjelp av laser?

Kostnaden for å fjerne uønsket pigment utgjøres av prisen per behandling og hvor mange behandlinger man trenger. Før oppstart av behandlingen gjennomfører vi en personlig konsultasjon i våre lokaler der vi vurderer pigmentet som skal fjernes. Konsultasjonen koster NOK 500,-, og inkluderer bilder av hudens dypere lag med en hudscanner som avdekker blant annet underliggende solskader og porer. Dersom vi er i tvil om pigmentet er trygt å behandle, vil vi også ta bilde av pigmentet med et Siaskop og sender til vurdering hos lege.

Pris per behandling:

 • Enkle pigmentflekker (1-3 små): NOK 1450,-
 • Full ansiktsbehandling (pigmentflekker/revitalisering/acnearr): NOK 2750,-
  NB: Alle nye kunder får tilbud om en gustig introduksjonspakke.
 • Full ansiktsbehandling (melasma): NOK 2500,-
 • Deler av ansikt (overleppe/panne/ kinn): NOK 1450-2450,-
 • Bryst (pigmentflekker/revitalisering/acnearr): NOK 3450,-
 • Halslinje (pigmentflekker/revitalisering/acnearr): NOK 2450,-
 • Hånd (per hånd): NOK 950,-

Hvordan velger jeg riktig klinikk, og hva slags klinikker utfører fjerning av pigmentflekker?

Flere ulike aktører tilbyr fjerning av pigmentflekker i Norge i dag:

 • Laserklinikker
 • Skjønnhetsklinikker
 • Hudklinikker
 • Private sykehus

Som kunde bør du gå til den/de klinikkene som har det mest oppdaterte, effektive og trygge utstyret. Du bør også undersøke om det er autorisert helsepersonell som gjennomfører behandlingen. Kombinasjonen av rett utstyr og kompetanse er den beste forsikringen mot uønskede bivirkninger, som også skal være en del av klinikkens vurdering før man behandler eller beslutter at man ikke skal behandle.

Kan laserbehandlingen etterlate arr eller gi andre bi-effekter?

Som de eneste i Skandinavia bruker vi verdens mest avanserte laserteknologi PicoSure®. I motsetning til tradisjonell IPL tilfører ikke vår laser vesentlig varme til pigmentet eller vevet rundt, hvilket gjør behandlingen meget skånsom. Vårt trente personell og kvalitetssikrede rutiner gjør at vi sammen med verdens mest effektive og skånsomme laserteknologi kan garantere for at det er trygt å fjerne pigmentflekker hos Eraze.

Mer om sikkerhet »

Hvor lenge må man vente mellom behandlingene?

Vi anbefaler at det går en hudsyklus mellom hver behandling, det tilsvarer ca. en måned.

Hva er årsaken til uønskede pigmentflekker?

Pigmentflekker kan oppstå i alle faser av livet og oppleves av noen som problematisk. Pigmentflekker inkludert solforbrenning, aldersflekker og brune flekker, er mørke i fargen på grunn av en konsentrering av stoffet melanin som gir huden vår farge. De fleste pigmentflekker er forårsaket av soleksponering, men de kan også være medfødt eller skyldes hormonelle forandringer.

Hvordan fjerner PicoSure uønsket pigment i huden?

PicoSure-laseren hos Eraze bruker det som heter picosekund-teknologi (kombinasjon av photothermal og photomechanical action). Med den patenterte PressureWave Technology blir laserenergien absorbert i huden og pulveriserer pigmentet til bittesmå partikler. Avhengig av hva slags type pigment som behandles, blir partiklene fraktet bort av kroppens naturelle prosess eller skaller av etter at det behandlede området er helet. Mindre partikler gjør det mye lettere for cellene i kroppen å kvitte seg med dem enn om behandlingen skulle vært gjort med annen laserteknologi eller IPL.

Mer om vår teknologi »

Hva slags typer pigment kan PicoSure fjerne?

Eraze tilbyr en effektiv, skånsom og trygg fjerning av pigmentendringer forårsaket av sol. Vi gjør oppmerksom på at vi kun behandler mørke flekker fordi lyse eller hvite pigmentflekker ikke inneholder fargestoffet melanin, og derfor ikke tiltrekker seg lyset fra laseren. Vi tilbyr også behandling av hudtilstanden Melasma. Per dags dato lar ikke Melasma seg kurere, så målet med behandlingen er å få bleket ned pigmentet på best mulig måte.

Vil pigmentet komme tilbake?

Selv om de aller fleste pigmentflekker aldri kommer tilbake etter at de er fjernet, kan et fåtall komme tilbake eller ha rester av pigment igjen. Dette gjelder spesielt dype, mørke pigmentflekker, disse kan fjernes med nye behandlinger.

Hva slags etterbehandling er nødvendig?

Det er normalt å oppleve at huden kjennes lett varm og mildt hoven i ca 1-2 timer etter behandling. Hos Eraze får du utdelt retningslinjer for hvordan du skal sikre en raskest mulig tilheling.