bildetekst mangler

Hvordan fungerer PicoSure®-laseren?

Marcus Nøstdahl

Til flere av våre behandlinger bruker vi PicoSure®-laseren fra den amerikanske produsenten CynoSure. Denne laseren bruker det som heter picosekund-teknologi som kombinerer såkalt “photothermal- og photomechanical action”, også kjent som “PressureWave Technology”.

Men hvordan fungerer det i praksis?

Med denne patenterte teknologien blir laserenergien absorbert i blekket eller pigmentet som behandles, som dermed pulveriseres til bittesmå partikler. Avhengig av typen blekk eller pigment som behandles blir partiklene fraktet bort av kroppens naturlige prosesser eller skaller av etter at det behandlede området har grodd.

Hva er forskjellen på PicoSure® og Q-Switch?

Kliniske studier viser at PicoSure®-laseren overgår de mer tradisjonelle Q-Switch-laserne på en rekke områder. Ved hjelp av nanosekund-teknologi som gir såkalt “photo thermal action” tilfører Q-Switch-laseren vesentlig varme til området som skal behandles og bryter ned blekket. I gjennomsnitt trenger kunder 6 – 8 behandlinger.

Normalt bruker vi alt fra en tredjedel til halvparten av antall behandlinger du trenger med mer tradisjonelle Q-Switch-lasere, som Revlite/Medlite og Trivantage. Dette er fordi vår laser bruker picosekund-teknologi som bruker en blanding av “photo thermal action” og “photomechanical action”. Med denne patenterte teknologien pulverisert til bittesmå partikler som gjør det mye lettere for cellene i kroppen å kvitte seg med dem.

Et vanlig problem er at mange som har blitt behandlet med Q-Switch-lasere ikke får fjernet hele tatoveringen fordi huden slutter å respondere på behandlingen underveis. På fagspråket kalles dette “re-calcitrant tattoos”.

På grunn av den høye varmen som tilføres pigmentet under denne typen laserbehandling forblir partiklene store etter behandling. Det gjør at det tar lenger tid og krever flere behandlinger for å oppnå et godt resultat. Varmen sprer seg i vevet rundt og gir større risiko for arr og lyst pigment i behandlingsområdet.

Med vår laser kan vi tilby:

  • Bedre fjerning av alle farger, inkludert problemfarger
  • Mer effektiv fjerning, og dermed færre behandlinger
  • Mer skånsom fjerning fordi det ikke tilføres vesentlig varme til pigmentet og huden rundt
  • Raskere restitusjon og kortere tid mellom behandlinger
  • Lavere kostnad fordi du trenger færre behandlinger